Blog

Premieră națională privind măsurarea și monitorizarea parametrilor de calitate a mediului cu ajutorul dronelor în București

28 iul. 2023

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului în parteneriat cu ENERGY & ECO CONCEPT(ENEC) au realizat astăzi măsurători privind calitatea mediului în București, în apropierea intersecției dintre Bvd. Iuliu Maniu și Valea Cascadelor, începând cu ora 00:00.

Cei doi parteneri realizează primele măsurători prin intermediul dronelor, în cadrul unui contract de Elaborare a unui studiu de calitate a aerului și asistență tehnică pentru realizarea Planului Integrat de calitate a aerului în Municipiul București, având ca beneficiar Primăria Capitalei, acest eveniment constituind o premiera națională.

Măsurătorile se efectuează la înălțimi de până la 100m. Rezultatele studiului vor da informații asupra distribuției poluării la diverse altitudini. Studiul are o maximă importanță pentru Municipiul București, întrucât în urma rezultatelor obțiunute vor putea fi luate măsuri de intervenție în următorii ani privind combaterea fenomenului de poluare.

În zilele viitoare se vor realiza măsurători în Piața Unirii și la Arcul de Triumf.

Galerie de imagini