PROIECTE

SensAssist

Sistem inteligent de monitorizare a stării de sănătate în rețea

Program de finanțare: 

PNIII 2015-2020, Programul 3 – Cooperarea Europeană și Internațională, Subprogram 3.2 – Orizont 2020, proiecte ERA-NET / ERA-NET Cofund, MANUNET III

Rol:

Partener

Parteneri:

INOE 2000

Valoarea totală:

1.065.975,00 RON

Perioada de implementare:

2019
2021

Obiective

Dezvoltarea unui sistem de monitorizare automată a 3 parametri biologici (EEG, ECG și puls oximetrie), purtați permanent de către pacient, datele achiziționate fiind trimise permanent către un centru de monitorizare, dacă pacientul este administrat de o platformă de asistență automată . Acest lucru înseamnă mai mult decât un monitor de polisomnografie (PSG) sau un monitor pentru anumiți parametri biologici, utilizabili în monitorizarea stării de sănătate a pacientului. Sistemul este o soluție care poate fi purtată pentru monitorizarea stării de sănătate a pacientului 24 de ore pe zi, transmiterea datelor colectate prin telefonul mobil (platforma Android și iOS) către un centru de monitorizare, unde o platformă eHealth gestionează informațiile despre starea de sănătate a pacientului. Bazându-se pe aceste date, intervențiile de rutină sau de urgență reduc considerabil timpul.

Beneficiarii acestui sistem sunt pacienții monitorizați, persoanele în vârstă și subiecții sănătoși monitorizați. În prezent, progresul socio-economic în cadrul Comunității Europene implică monitorizarea stării de sănătate a unor categorii din ce în ce mai largi în domeniul social (în vârstă) și profesional (persoanele implicate în activități speciale cu risc ridicat), astfel încât monitorizarea în timp real ar putea fi critică pentru mulți beneficiari.

Rezultate

Beneficiarii acestui sistem sunt pacienții monitorizați, persoanele în vârstă și subiecții sănătoși monitorizați. În prezent, progresul socio-economic în cadrul Comunității Europene implică monitorizarea stării de sănătate a unor categorii din ce în ce mai largi în domeniul social (în vârstă) și profesional (persoanele implicate în activități speciale cu risc ridicat), astfel încât monitorizarea în timp real ar putea fi critică pentru mulți beneficiari. Senzorii purtabili permit prevenirea proactivă și depistarea la distanță a problemelor de sănătate, deci cu potențialul de a reduce semnificativ costurile de îngrijire a sănătății. Putem afirma că utilizarea rezultatului proiectului va permite creșterea considerabilă a calității vieții populației și prevenirea incidentelor în viitor.

Galerie foto

Activități

2019 –  2019 Etapa 1: Studii și cerințe tehnice (L1 – L7)

  • Determinarea cerințelor asociate utilizării sistemului
  • Diseminarea rezultatelor proiectului

 

2020 –  2020  Etapa 2: Proiectarea și realizarea modulelor demonstratorului (L8– L19)

2.1 Proiectarea arhitecturii demonstratorului

2.2 Realizarea modulului senzorilor

2.3 Realizarea modulului de colectare si transmitere a datelor

2.4 Realizarea modulului de e-Health

  • Diseminarea rezultatelor proiectului

 

2021 –  2021  Etapa 3: Realizarea și testarea demonstratorului (L20 – L24)

3.1 Realizarea demonstratorului

3.2. Testarea demonstratorului